KATTOURAKAN VEDENERISTYSMATERIAALIT

Kotimaisuus on tärkeä arvo Katehuollolle, sen vuoksi olemme valinneet vesikatto- ja vedeneristystöihimme kotimaisen valmistajan Katepal Oy:n korkealuokkaiset tuotteet. Käyttämämme tuotteet ovat SBS-kumibitumikermejä. SBS- eli styreeni-butadieeni-styreeni-elastomeeri antaa bitumille paremman lämmön- ja ennen kaikkea kylmän keston.

Tuotteiden laadun takeena on Katepal Oy:n SFS -sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä. Katepalin SBS-kumibitumikermit täyttävät Kattoliitto ry:n Toimivat Katot -julkaisun modifioidulle bitumikermeille asettamat tuoteluokkavaatimukset.

Katepal-tuotteilla on seuraavat hyväksynnät ja luokitukset:

  • RIL 107 rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeet
  • Kattoliitto ry:n modifioitujen bitumikermien tuoteluokkavaatimukset
  • SFS-standardin 5010 SBS-kumibitumituotteiden vaatimukset
  • Ympäristöministeriön tyyppihyväksyntä 199/6121/98: palonkestävyys
  • Tielaitoksen hyväksyntä siltakansien vedeneristykset 3/97

Kermeistä voidaan aina valita oikea ja varmasti toimiva kateratkaisu jokaiselle kattokaltevuudelle.

Käyttötarkoituksen ja katon kaltevuuden mukaan määritellään loivat katot neljään eri käyttöluokkaan; VE10, VE20, VE40 ja VE80, jotka kuvaavat ko. kermirakenteella tehtävän vesikaton minimikaltevuutta.

SBS-kumibitumikermit on varma ja pitkäikäinen materiaali

Lähes 40 vuoden aikana Suomessa on katettu bitumikermillä yli 100 miljoonaa neliömetriä kattoja erinomaisin tuloksin. Kaksikermikatteen käyttöiäksi arvioidaan noin 50 vuotta – jopa enemmän. Katso Kattoliiton käyttöikälaskuri osoitteessa www.kattoliitto.fi!

Bitumikermi kestää hyvin lämpölaajenemista

Moderni rakentaminen ja pohjoinen ilmasto vaativat katerakenteelta joustavuutta ja venyvyyttä laajalla lämpötila-alueella. SBS-kumibitumi yhdistettynä vahvaan ja sitkeään polyesteritukikerrokseen antaa bitumikermille vertaansa vailla olevat venyvyys- ja lujuusominaisuudet.

Monikerroksisuus ja vahvuus: Saumassa sen salaisuus

Monikermikate tehdään asentamalla 2-3 bitumikermiä päällekkäin. Näin minimoidaan mahdolliset työvirheet ja varmistetaan saumojen tiiviys. Tällainen kate on kestävä, sillä katteen paksuus on jopa 8-12 mm. Monikermikate ei ole herkkä mekaanisille vaurioille kuten esimerkiksi ohuet muovikatteet.

Lämmön- ja kylmänkesto

Katepalin bitumikermi on kehitetty Suomen ilmastoa varten, mutta se toimii myös “kasvihuoneolosuhteissa”. Kumibitumin pehmenemispiste on yli +100°C, ja se on joustavaa vielä -35°C kylmyydessäkin. Asennus onnistuu kovillakin pakkasilla varmuuden kärsimättä.

Näyttävä katto bitumikermistä

Kattopinnan ei tarvitse olla yksitotisen harmaa. Katepalin bitumikermien vakiovalkoimasta löytyy useita näyttäviä värejä, jotka toistavat luonnon sävyjä ja mukautuvat hyvin ympäristöön.

Bitumikermin paloturvallisuus

Katepalin suosittelemat bitumikermirakenteet täyttävät Suomen rakentamismääräyskokoelman sitovat määräykset katteen paloturvallisuudesta. Katerakenteiden paloluokka on B ROOF
(t2). Hyväksyntä perustuu Valtion Teknillisen Tutkimuskeskuksen (VTT) tekemiin testeihin. Takeena tästä on tuotteiden CE-merkintä.
(Lähde: katepal.fi)

Kysy tarjous vesikaton saneerauksesta!

katepal_ammattituotteet