Vuotava katto on aina riski. Siksi suositellaan, että katolla käytäisiin kaksi kertaa vuodessa. Vähintäänkin talven jälkeen. Lumi, pakkanen ja jää ovat tekijöitä, jotka laukaisevat ongelmat erityisesti elinkaaren loppupäässä olevalla katolla.

Kermien bitumihitsaukset tai -liimaukset irtoavat tai kupruilevat, läpiviennit alkavat falskaamaan tai lumieste on rikkonut pinnan irrotessaan lumen voimasta. Huolellisesti tehty ja huollettu katto kestää aikaa.

Osuuskauppa Hämeenmaan Launeen Prismassa ja Hollolan S-marketissa (nykyinen Prisma) oli havahduttu vuoden 2016 aikana elinkaaren loppupäässä olevien kattojen kuntoon. Vesikattosaneerauksessa ennakointi säästää aikaa ja rahaa.

Kaupan alalla kattovuoto voi tuoda isot vahingot, ei vain kiinteistön rakenteiden korjaamisen ja kuivaamisen myötä, vaan myös aineellisten vahin-kojen vuoksi. Tuotepakkausten kastuminen ja pilaantuminen, työkustannukset myymälän siivoamisesta ja ylimääräinen työaika, joka menee yleisesti vahingon korjaamisen organisointiin, voi olla erittäin merkittävä taloudellinen tappio. Siivoamiseen, organisointiin ja korjaamiseen käytetty aika ja vaiva on aina pois muusta tuottavasta työstä.

Katehuolto tuli Hämeenmaan Kiinteistöt Oy rakennuttajainsinööri Tuomo Kupariselle ja kiinteistöassistentti Mia Heikkilälle tutuksi yhteisellä tapaamisella Katehuollon Arto Korventaustan kanssa, kun ratkaisua kattojen saneeraamiseen kartoitettiin. Tästä alkoi Katehuollon ja Hämeenmaan yhteinen kumppanuus.

S-ryhmän arvot ohjaavat päätöksiä myös kiinteistöpalvelujen hankinnassa: ”Meille oli erittäin tärkeä arvo juuri kotimaiset materiaalit ja kotimainen työvoima, jota Katehuolto käyttää. Toimijakin oli suhteellisen läheltä ja nyt uuden toimipisteen myötä hyvinkin paikallinen - tämä on myös tärkeä arvo meille.”, Mia Heikkilä kertaa yhteistyökummppanin valintaan vaikuttavia tekijöitä. ”Myös hinta-laatusuhde oli hyvä”, lisää Mia vielä listaansa. Yhteiset arvot kotimaisuudesta ja paikallisuudesta ovat tärkeä yhteistyötekijä tulevaisuuttakin ajatellen molemmille toimijoille.

Projekti

Yhteiseksi aikatauluksi kohteille sovittiin kesä 2017. Koska saneerauskohteiden katot olivat verrattain hyvällä mallilla, rakenteissa ei ollut mittavia kosteusvaurioita, eikä kattorakenne ollut puinen, katto pystyttiin korjaamaan asiakkaalle mukavalla aikataululla kustannustehokkaasti, eikä isoja purku- ja pohjatöitä tarvinnut tehdä. Uusi vesikate asennettiin vanhan päälle.

Lähtötilanteessa katolta poistettiin tarvittavat pellitykset ja singeli. Katto tarkastettiin vielä ennen uuden asennusta, jotta rakenteiden kunnosta voitiin varmistua. Uusi kaksikerroskermikate toi kiinteistöille uuden elämän.

Materiaalina Katehuolto käyttää kotimaisia bitumikermikatteita, joka on hyvä valinta Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Se on kestävä, hiljainen ja esteettisesti silmää miellyttävä. Loppusilauksena uusittiin ylösnostojen suojapellit ja räystäsnostojen pellitykset. Vesikattosaneeraus saatiin päätökseen aikataulussa.

Kumppanuus jatkuu edelleen: ”Henkilöiden kiinnisaatavuus on hyvä ja nopeissa korjaus tilanteissa päästään nopeasti paikalle. Asiakkaan tilanteet huomioidaan, esimerkiksi kaupan alalla korjaus on saatava nopeasti paikalle.”, lausahtaa Mia vielä lopuksi miettiessään Katehuollon hyviä puolia.

- Kiitos kun valitsitte yhteistyökumppaniksenne Katehuollon!-

kattosaneeraus Lahti