Kesko Logistiikka (Keslog) on Keskon omistama kaupan alan logistiikkapalvelujen tuottaja. Yksikön keskeisin tehtävä on tuottaa logistiikkapalveluja Kesko-konsernin toimialayhtiöille, lisäksi palveluja tarjotaan myös konsernin ulkopuolisille yrityksille. Keskon logistiikkakeskukseen tehtiin mittava laajennus 2017-2018.

Haastavan kohteen pääurakoitsijaksi valikoitui kilpailutuksen myötä Skanska. Skanska on yksi Suomen johtavista rakennusliikkeistä.
- Kokonaisurakan laajuus oli todella mittava moneltakin osin. Kohteen runko luokiteltiin vaativaksi ja elementtien kokonaismäärä nousi yli 5000:n. Haasteita rakentamiseen toi myös olemassa ja toiminnassa oleva logistiikkakeskus, jonka päätyyn laajennus tuli. Keskon logistiikkakeskuksen laajennuksen vesikaton laajuus oli mittava, n. 17 000m2, summaa Skanskan vastaava työnjohtaja Joni Lintula kokonaisurakan haastekohtia.

Kohteen vesikattotyöt kilpailutettiin usealla yrityksellä.
- Aluksi oli tarkoitus teettää urakka yksikköhintaisena urakkana, mutta ensimmäisen urakkaneuvottelu kierroksen jälkeen pyydettiin tarjoukset vesikattourakoinnista kokonaisurakkana, sisältäen nostot, lämmöneristykset, höyrynsulut sekä räystäiden puutyöt pellityksineen, kertoo Joni Lintula vesikattourakoinnin kilpailutuksen alkuvaiheista.
- Katehuolto valittiin kilpailijoiden joukosta tiukan hintakilpailun jälkeen, aikaisempien positiivisten kokemusten, aikataulun (paras työsaavutus työvuoroa kohden) ja tarjouksen kattavuuden perusteella. Eli ei aina valita halvinta, mutta lähelle pitää päästä, Joni Lintula kertaa päätöksiään vesikattourakoitsijaa valittaessa.

Yhteistyöstä Katehuollon kanssa Joni Lintula nostaa erityisesti mutkattoman yhteydenpidon ja hyvän neuvotteluyhteyden urakoitsijan kanssa. Lisäksi hän oli tyytyväinen, että aikataulu ja sovittu urakka hinta piti (muutamilla lisätöillä maustettuna). Tiukka aikataulu tuo aina omat haasteensa tekijöille.
- Tässä kohteessa peltitiimille kiire aiheutti muutaman työvirheen. Ei mitään vakavaa, mutta kiireessä korjaaminen on myös ikävää, Joni Lintula kertoo Katehuollon kehityskohdista tässä työmaassa. Kokonaisuus kuitenkin sujui mutkitta ja Joni Lintula antaakin tekijätiimille hyvää palautetta.
- Iso hatun nosto tekijäporukalle, aikataulusta, työturvallisuudesta, työkohteen siisteydestä ja järjestyksestä! Loppukaneetiksi Joni Lintula vielä lisää:
- Urakoitsijaa on helppo suositella näiden kokemusten perusteella kenelle tahansa!

Katehuollon komentit kohteesta:

Konaisuudessaan tämä kohde oli meiltä hyvää perustekemistä. Matkalla ei tullut suuria ongelmia. Työmaa oli hyvin vedetty järjestyksessä ja asiat olivat selkeitä. Mahdolliset ongelmat selvitettiin nopeasti. Ammattilaisten kanssa on helppo työskennellä - kaikilla osa-alueilla. Työaika vesikaton osalta oli noin kuusi kuukautta.

Toimenpiteet tässä kohteessa:

  • Räystäiden puutyöt
  • Lämmöneritys
  • Höyrynsulku
  • Vesikatto ja vedeneristystyöt

Erikoista tässä kohteessa:

  • Katettava pinta-ala oli suuri, 17 000m2

Lisätietoja:
Arto Korventausta
arto.korventausta@katehuolto.fi
040 834 5917